Gårdsbutikken

 

Flotte villsauskinn!

Villsauene kommer i alle farger, det gjør saueskinnet også – uten å være farget! Nettopp derfor er villsauavlen så spennende!

Villsaugården har alle de naturlige fargene representert i flokken, og kan tilby skinn i farger fra sort via brune, gylne og grå nyanser til hvit.

 Villsaugården leverer også skinn fra andre saueraser.

Vi sender pr. post for 180 kr. mot forhåndsbetaling.

Villsauskinn lam fra kr.1125,-.

   

 

Spælsauskinn i alle farger. Kr.1125,- og 1250,-.

skinn1_14.jpg

skinn2_14.jpg

 

Norsk pelssau fra kr.1500,-

skinn7_14 skinn4_14

 

 

Norsk pelssau er også en utgangersau, men større enn villsauen.

Ullen er småkrøllet og finnes i ulike grånyanser.

 

Skinn av Dalasau og andre raser fra kr. 450,-

 

Et saueskinn er alltid en hyggelig gave å få og ikke minst en god gaveidè til de som har det meste. Saueskinnet luner godt, enten det er hjemme på sofaen eller i godstolen på hytta.

Bruk det foran eller oppi sengen, som sitteunderlag i pulken, barnevognen, i vuggen eller hundekurven! Saueskinn kan vaskes - også i maskin. 

 Skinnfellsøm

På Villsaugården finner du skinn som du kan sy skinnfeller av, både nedklipte og langhåret.  Ferdige skinnfeller med trykte motiv eller påsydd åkle. Vi lager puter, tepper, skinnposer, dyner, vester, luer, votter og pulsvarmere håndsydd av villsauskinn.

 

Reinsdyrskinn

Sitteunderlag av reinsdyr kr. 250,-

Hele reinsdyrskinn fra kr.850,-

 

 Villsaugarn

Villsauene kommer i alle farger, det gjør garnet også – uten å være farget! Naturlige sjatteringer fra sort, brun og rød til gylden, grå og hvit. Garnet er laget av ull fra den opprinnelige norske villsaurasen, som gjennom generasjoner har tilpasset seg vårt klima og som lever ute i naturen hele året.

Vikingene brukte villsauens ull til både seil og klær. Ulla er todelt og den lange, glansfulle dekkulla beskytter mot vind og vær, mens den korte bunnulla med fine fibre holder sauen varm. Garnet egner seg godt til toving og vottene blir nesten vanntette.

Vi leverer 100 grams bunter med garn til kr. 90,- i fargene mørk brun og mellomgrå. Villsaugarnet er kardet og spunnet hos Norsk Kunstvevgarn AS på Arnevik gård i Grimstad.

 Villsauull  

Villsauene klippes hver vår.

Vi har mange sauer og mye ull, så vi gir bort uvasket og urenset ull til interesserte.

Alpakkaull

Kr.25,- pr. 25g. Leveres i flere farger.

Villsaukjøtt

Villsaugården tar alltid imot bestilling på villsaukjøtt, men kan ikke alltid skaffe nok. Hvis du skulle være så heldig å få tak i dette fine kjøttet, vil du oppdage at det ikke er helt som vanlig lammekjøtt. Det er litt mørkere, og ligner litt på viltkjøtt, også smaksmessig. Vi leverer hele lam ferdig partert, pinnekjøtt og fenalår.

Villsaugården anbefaler å tilberede villsausteken som en viltmiddag. Egentlig er kjøttet så smakfullt i seg selv at det er unødvendig å krydre med annet enn litt godt pepper og salt. Ønsker man en annen variasjon passer både rosmarin, timian og einebær til kjøttet. Noen liker å gni inn lammelåret med lynghonning.

Som tilbehør bruker vi kokte poteter, en god fløteviltsaus, brokkoli og tyttebærsyltetøy. Forøvrig er villsaukoteletter stekt i smør, bare saltet og pepret, utrolig godt!

Nyere forskning skal visstnok ha påvist at fettsammensetningen i villsaukjøttet består av en større andel flerumettede fettsyrer enn annet sauekjøtt. Fettet ligger rundt kjøttet, ikke marmorert inni, så det er enkelt å fjerne. Villsauene våre går ute hele året på beiter som ikke blir sprøytet.

Høylandsfe

Kjøtt av høylandsfe ferdig partert leveres på bestilling fra Bjerkø gård utenfor Nøtterøy. Også kalt Scottish Highland Cattle.

Skinn av høylandsfe

fra kr. 3.900,-

 

Vi har også nydelige pledd av villsauull eller alpakkaull.

 

 

 

 Villsaugården

siri.lind@villsaugarden.no

 tlf.91830065